Кулинарни рецепти » Палачинки с гъби и кашкавал

 Палачинки с гъби и кашкавал

Продукти:

• 400 г гъби
• 200 г кашкавал
• 200 г сметана
• 100 г брашно
• 3 яйца
• 100 г масло
• 1 лимон
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 с. л. джоджен
• 1 к. ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцата, част от сметаната и малко вода приготвяме не много рядка смес. Правим палачинки – по 2 за порция, като внимаваме да не са много тънки.

Гъбите нарязваме на дребно и ги задушаваме в сгорещеното масло заедно с настърганите лук и моркови. Посоляваме и поръсваме с наситнения джоджен.

Част от получената смес разстиламе в средата на всяка палачинка и поръсваме с настърган кашкавал. Прегъваме на две и отново поръсваме с кашкавал.

Останалата гъбена смес смиламе с миксер и подправяме лимоновия сок и магданоза.

В подходящ за печене съд нареждаме палачинките, заливаме със соса и запичаме в умерена фурна. Поднасяме ги топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало