Продукти: (за 4 порции)
• 4 агнешки крачка
• 2 моркова
• 1 к.ч. гъбки
• 1-2 картофа
• 100 киселец
• 3-4 с.л. краве масло
• 3-4 стръкчета зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 клонче суха чубрица
• 2 яйца
• 2-3 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме агнешките крачета със студена вода и ги слагаме на огъня да възврят. Щом заврят, отпенваме бульона и посоляваме. Прибавяме ситно нарязаните моркови и гъби и варим на умерен огън. Когато крачката поомекнат слагаме нарязаните на кубчета картофи и нарязания на ивички киселец.
Приготвяме запръжка от маслото, ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Разреждаме с малко бульон и я сипваме в супата. Поръсваме със стритата чубрица и доваряваме супата.
Преди да отстраним от огъня, застройваме с яйцата, разбити с оцета, и подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...