Продукти: (за 4 порции)
• 200 г филе от риба
• 50 г шунка
• 50 г по-тлъста кайма
• 100 г спанак
• 2-3 белтъка
• 1 с.л. бяло вино
• половин глава лук
• 1 л бульон
• 1 ч.ч. вода
• 1 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибеното филе през месомелачка. Добавяме каймата, малко вино, белтъците и сол. Разбъркваме много добре и прибавяме нарязаната на много дребни кубчета шунка. Оформяме топчета с големината на орех.
Нарязваме спанака на ивички, а лука на дребно.
Сипваме в тенджера бульона и водата, добавяме малко вино и сол и загряваме. След като водата кипне слагаме рибените топчета, лука и спанака. Оставяме супата да ври на слаб огън, докато се сварят топчетата.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....