Продукти: (за 5-6 порции)
• 300-400 г дребна риба
• 1 глава лук
• 1/2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1/2 с.л. оцет
• 4 ч.ч. зелев сок
• 3-4 ч.ч. гореща вода
• магданоз, девисил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме зелевия сок с горещата вода и прибавяме ситно нарязания лук. След като течността заври, пускаме рибките и леко посоляваме. Варим чорбата на умерен огън, като внимаваме да не се разварят рибките.
От брашното, 1-2 с.л. студена вода и оцета приготвяме кашица, която сипваме в тенджерата. След 5-6 мин отстраняваме чорбата от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз, девисил и черен пипер.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...