Продукти: (за 1 буркан)
• 1-2 дюли
• 6 с.л. захар
• 2-3 листенца индрише
Начин на приготвяне:
Подбираме зрели и ароматни дюли и ги нарязваме на парченца заедно с кората. Махаме семенната част. Насипваме ги в бурканите до 2/3 от обема им, наръсваме със захарта, слагаме индришето и наливаме чиста вода до гърлото на бурканите.
Затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...