Продукти: (за 1 кг ягоди)
• 1 кг захар
• 1 прах ванилия
• сокът от 1 лимон
• 5-6 капки оцет
• 500 мл вода
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъст сироп от водата и захарта, който ароматизираме с ванилията и подкиселяваме с лимоновия сок.
Отделно възвираме 2 л вода с оцета. Пускаме ягодите във врящата вода да постоят 2-3 мин. Отцеждаме ги и ги изсипваме в захарния сироп. Захлупваме съда и оставяме да престоят една нощ на стайна температура.
Вадим ягодите от сиропа и отново го кипваме. Прибавяме ягодите и варим 1-2 мин.
Оставяме компотът да изстине, разливаме го в чисти и сухи буркани и затваряме херметически. Обръщаме бурканите с гърлата надолу.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...