Начин на приготвяне:
Обелваме3 ябълките, нарязваме ги на четвъртинки и ги почистваме от семената. За да не потъмнеят, ги слагаме във вода с лимонтузу (на 1 л вода – 1 ч.л. лимонтузу) или в 2% солен разтвор.
След 1 час измиваме ябълките и ги бланшираме, като ги държим 5-6 мин във вряща вода. Изплакваме ги със студена вода и ги нареждаме в буркани.
Заливаме с горещ захарен сироп (на 1 л вода – 250 г захар) и затваряме бурканите. Стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...