Продукти:
• 2 кг зелени домати
• 2 кг чушки
• 2 кг картофи
• 1 ч.ч. олио
• 1-2 връзки копър
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги прекарваме през месомелачка заедно с изпечените домати. Сгорещяваме олиото и леко поизпържваме сместа. Оставяме да изстине и я смесваме със сварените и пасирани картофи. Поръсваме със сол и копър, разбъркваме и разливаме ястието в малки бурканчета. Затваряме и стерилизираме 5 мин.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...