Продукти:
• 4 кг зелен фасул
• 2 кг моркови
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 7 глави чесън
• 4 връзки копър
• черен пипер
За маринатата:
• 1 л вода
• 1 л оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Опукваме леко чушките. Нарязваме фасула на парченца по 2 см. Нарязваме морковите на колелца.
Възвираме марината от изброените продукти и попарваме фасула 4-5 мин. Отцеждаме и го смесваме с останалите продукти.
Пълним сместа в буркани и заливаме с марината. Затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....