Продукти:
• 500 г козунак
• 1 1/2 к.ч. захар
• 4 яйца
• 750 мл прясно мляко
• 1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
В подходяща тавичка карамелизираме половин кафена чашка захар. Отгоре натрошаваме много ситно козунака.
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме млякото и ванилията. С тази смес заливаме натрошения козунак. Печем в умерена фурна до розово.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...