Обраните патладжани бързо се повреждат от гниене. В необработен вид те не могат да се съхраняват дълго време, за няколко дни може да ги приберете в хладилника в полиетиленов пакет. При замразяване те стават воднисти, безвкусни.
Можете да приготвите различни консерви с патладжан. Нарежете зеленчуците, изсушете и сложете продукцията в полиетиленов плик, като преди това сте бланширали парчетата в солен разтвор.
След това според рецептата трябва да разпределите на порции, да сварите, изпечете и да ги консервирате самостоятелно или в съчетание с други зеленчуци.
Можете да приготвите патладжана и по друг начин. Нарежете патладжаните на ленти, изпечете ги и ги поставете в хладилната камера в пликчета. Така приготвения зеленчук можете да добавяте към зеленчукови и месни блюда.
Повечето хора обичат "златната" есен. Едни от първите, най-ярко и разнообразно се оцветяват крушовите дървета. Особено красиви са те с различни присадки, създаващи необичаен живописен колорит. Обаче "...
Отглеждането на дългите тиквички по нищо не се различава от грижите, които полагаме за тиквичките за готвене. Почвата трябва да бъде добре обработена и наторена. Засаждат се в средата на април 2-3 сем...
Аронията е малко познат у нас плод, но в последните 3-4 години се наблюдава значителен интерес към това растение. Тя е храст, достигащ височина 2,5 – 3 м, с лъскави, неназъбени листа. Плодовете му са...
Агапетесът (Agapetes) от семейство Ерикови расте като вечнозелено храстче в субтропиците на Азия, откъдето е пренесен и разпространен като едно от най-интересните ампелни цветя. На височина достига до...