Продукти: (за 4 порции)
• 300 г макарони
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 40 г краве масло
• 200 г сушени кайсии
• 2 с.л. захар
• 2 с.л. галета
• 1 к.ч. течна сметана
Начин на приготвяне:
Накисваме кайсиите за 1-2 часа в студена вода. Сваряваме макароните в млякото. Прибавяме маслото, захарта и отцедените кайсии.
Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Поръсваме с галетата и сметаната и запичаме в умерено загрята фурна.
За запек може да се говори, когато човек посещава тоалетната по-малко от 3 пъти седмично. Обикновеният запек е притесняващ, но без усложнения. Той предизвиква обаче безпокойство при внезапна силна про...
Грижите за красотата са свързани не само с досадни процедури, но и с някои приятни неща, като вкусната и полезна храна например. Отдавна е известно, че има продукти, които ни гарантират безупречна кож...
Става дума не само за това какво ядете, но и как, кога и къде. Това е жизнено важно, когато ви е необходимо да контролирате своето тегло. Диетолозите определят най-разпространените нарушения в храните...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...