Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг целина
• 1 к.ч. олио
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 3 с.л. брашно
• 7-8 домата
• 1 лимон
• 2-3 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината на филийки, а лука и морковите нарязваме на ситно. Обелваме половината от доматите и ги настъргваме на едро ренде.
Затопляме на тих огън половината от олиото и последователно задушаваме до омекване лука, морковите, целината и настърганите домати. От време на време наливаме по малко топла вода. След като всичко омекне, изсипваме продуктите в тавичка.
Прибавяме скилидките чесън, дафиновия лист, черен пипер, оцет и сол на вкус. Заливаме с кашица от препеченото и размито в студена вода брашно, покриваме с останалите домати, нарязани на кръгчета, и поръсваме ситно нарязания магданоз.
Заливаме ястието с останалото олио, нареждаме отгоре лимонови резенчета, на които сме отстранили кората и семената и печем 30 мин в умерена фурна.
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Билките са лечебни растения, използвани като лекарства още от древността. А днес от тях се произвеждат стотици медикаменти. Ако имате възможност сами да се запасите с билки, лесно ще приготвите у дома...
Преди три хиляди години в най-древния индийски трактат за Аюрведа са нарекли чесъна чудо на природата. Действително това растение има чудодейни свойства. В чесъна се съдържат над 25 % въглехидрати, 6...
Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на е...