Продукти: (за 4 порции)
• 250 г кускус
• 1 кг домати
• 1 глава целина
• 2 глави лук
• 3 яйца
• 1 к.ч. сметана
• 40 г краве масло
• 2 ч.ч. бульон
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме половината домати и ги нарязваме на кубчета, а останалите нарязваме на филийки. Обелваме целината и я нарязваме на малки парченца.
Разтопяваме маслото и леко запържваме ситно нарязания лук. Добавяме целината и задушаваме 5-6 мин. Заливаме сместа с бульона и изчакваме да заври. Сипваме кускуса и варим 10 мин.
Отстраняваме от огъня, изчакваме да поизстине и прибавяме ситно нарязаните домати, разбитите в сметаната яйца и наситнения магданоз. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Изсипваме в намаслена тавичка. Нареждаме отгоре доматените филийки и печем 40 мин в умерено загрята фурна.
Все по-често си лягате уморени, но не можете да заспите. Май се налага да промените някои от навиците си, иначе толкова желаният сън ще продължи да ви избягва. Отдавна е известно, че вечер организмъ...
Само при мисълта за храна сутрин ви се повдига. Можете да поемате единствено кафе. И в резултат ужасно огладнявате точно час преди обяд. Длъжни ли сте да закусвате? Да, след нощното гладу...
Тази болест се характеризира със забавена перисталтика и е съпроводена от запек, болки в корема, отоци, липса на апетит, натрупване на ненужни вещества в черния дроб, стомаха и другите органи. С атони...
За ефективното сваляне на килограми разговаряме с д-р Донка Байкова, доктор по медицина, специалист по хранене и диетика. - Доц. Байкова, вие винаги сте давали много полезни съвети на нашите чита...