Продукти:
• 300 г сварено бяло месо от пиле
• 2-3 моркова
• 500 г соеви кълнове
• 2 домата
За соса:
• 4 с.л. соев сос
• 2 с.л. винен оцет
• 2 с.л. захар
• 1 ч.л. сусамов сос
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. студен пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо в леко подсолена вода и го нарязваме на ситно. Нарязваме доматите на кубчета. Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде.
Попарваме соевите кълнове във вряща подсолена вода, отцеждаме и ги изсипваме в широка чиния за сервиране. Прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, нарязаните на кубчета домати и настърганите моркови.
Смесваме продуктите за соса и разбъркваме. Заливаме салатата с приготвения сос, посоляваме, разбъркваме и поднасяме.
При китайците има обичай в новогодишната нощ да подаряват по две мандаринки, за да има в дома изобилие. Все пак, наименованието им – гум – на кантонски диалект означава злато. Всъщност тези кисело-сла...
Две тpeти от населението на Земята смятат, че ако не започнат деня си с чашка димящо кафе, няма смисъл въобще да се събуждат. Ароматната напитка, позната още от древността, дължи името си на етиопск...
Жълто и оранжево - за стомаха Всички билки с жълти или оранжеви цветове са подходящи при заболявания на органи, които се асоциират с жълтия или оранжевия цвят. Те лекуват болести на черния дроб, ...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...