Диетични рецепти » Не ми се яде сутрин

 Не ми се яде сутрин

Само при мисълта за храна сутрин ви се повдига.
Можете да поемате единствено кафе. И в резултат ужасно огладнявате точно час преди обяд.

Длъжни ли сте да закусвате?

Да, след нощното гладуване организмът не е зареден с енергия и фукционира забавено. Мозъкът също. Способността ви за концентрация намалява, забравяте елементарни неща, вие ви се свят. Идеалното решение: напитка (топла или студена) за хидратиране, млечен продукт за калций, хляб или овесени ядки за енергия, плод за фибри и витамини. И десет бадема, за да компенсират недостига на магнезий.

Нормално ли е да не сте гладни сутрин?

Да. Мозъкът е програмиран да подаде сигнал за глад около 45 минути след събуждането. (Времето, необходимо на първобитния човек, за да убие някой мамут.) А за нас - да се погрижим за тялото си (душ, прическа, грим).

Ако и след час пак не сте гладни

Възбудете апетита си. Направете си ароматен плодов чай, препечете си филийки... Апетитът идва с яденето.

От закуската се пълнее

Не. Когато се храните сутрин, калориите се разпределят и изразходват през целия ден, без да се натрупват тлъстини. Освен това сутрешната закуска намалява чувството за глад на обяд.

Автор: д-р Анета Стойкова, диетолог

Представяме Ви:

Диета срещу пърхот

Френски лекари са разработили седмично меню, благодарение на което можем не само да отслабнем със „скорост" половин килограм на ден, но и да се избавим от пърхота. В него не присъстват ненужни въ...

Фасулът - най-балансираният продукт

Ценността на балансираното хранене не е само в гордото изявление „Аз се храня правилно!”. Възможност да съставим меню, така че в него да участват всички хранителни вещества, необходими на организма ни...

Сърдечна диета

Правилната диета е най-добрата профилактика за болести на сърцето, казват експертите на Американската кардиологична асоциация. Какви „сърдечни приятели” може да откриете в кухнята? Според последн...

Дюля срещу безплодие

Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...

Начало