Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. зеленчукова отвара
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 картофа
• половин глава лук
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 4 с.л. натрошено сирене
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Заливаме ги със зеленчуковата отвара, прибавяме 1 щипка сол и варим 10-15 мин.
Приготвяме светла запръжка от половината масло, ситно нарязания лук и млякото. Разреждаме запръжката с млякото и я сипваме при сварените картофи. Посоляваме на вкус, поръсваме с ким и кипваме супата.
Отстраняваме от огъня и прибавяме останалото масло. Разпределяме натрошеното сирене по чиниите за сервиране и го заливаме с готовата супа.
Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...
Грижите за красотата са свързани не само с досадни процедури, но и с някои приятни неща, като вкусната и полезна храна например. Отдавна е известно, че има продукти, които ни гарантират безупречна кож...
1. Всеки ден изпивайте сока на два портокала. Витамин С неутрализира успешно свободните радикали, които разрушават имунната ни защита и стават причина за развитието на някои видове рак. И тъй ...
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...