Продукти:
• 2 кофички кисело мляко
• 1 непълна ч.ч. захар
• сокът и кората от половин лимон
• 2 големи ябълки
• 1-2 к.ч. плодове от компот
• 1 к.ч. орехови ядки
• сироп от малини /или вишни/
Начин на приготвяне:
Сипваме киселото мляко в платнена торба и го оставяме да се отцеди.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семенната част и ги нарязваме на дребни кубчета. Смесваме ябълките с отцеденото мляко и прибавяме настърганата лимонова кора, лимоновия сок, отцедените плодчета от компот и едро нарязаните орехови ядки. Разбъркваме леко сместа и я разпределяме в подходящи чаши или чинийки.
Преди поднасяне поливаме крема с малинов или вишнев сироп.
Науката и практиката на съвременното хранене все повече се обръща към хранителни продукти с пълноценни качества и малък обем. Функционалното хранене измества едностранчивите и скъпи диети. Здравословн...
Две тpeти от населението на Земята смятат, че ако не започнат деня си с чашка димящо кафе, няма смисъл въобще да се събуждат. Ароматната напитка, позната още от древността, дължи името си на етиопск...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...
Древногръцкият лекар Диоскорид (1 в. от новата ера) използвал широко в своята практика невенът. С него лекувал болести на черния дроб, на далака и жлъчния мехур. Благодарение на целебното растение той...