Диетични рецепти » Грейпфрути с масло и канела

 Грейпфрути с масло и канела

Продукти: (за 4 порции)

• 2 розови грейпфрута
• 4 с.л. захар
• 2 ч.л. канела
• 40 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разрязваме грейпфрутите напречно на две и с остър нож внимателно отстраняваме семената. Нареждаме ги в тавичка, поръсваме всяка половинка със захар и канела и слагаме по малко масло. Запичаме в предварително загрята фурна, колкото захарта и маслото да се разтопят. Поднасяме грейпфрутите топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Здравословните плодове и зеленчуци

Изключително богати на вода, вкусните дарове на природата хидратират тялото и кожата ни. В същото време техните минерали гарантират доброто състояние на мускулите, а витамините им, особено С и Е, се б...

Мушмулата - неподозираното лекарство

Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...

Лечебни свойства на розата

Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...

Кафето, без което не можем

Две тpeти от населението на Земята смятат, че ако не започнат деня си с чашка димящо кафе, няма смисъл въобще да се събуждат. Ароматната напитка, позната още от древността, дължи името си на етиопск...

Начало