Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 патладжана
• 4-5 домата
• 1 връзка пресен лук
• 200 г млечна майонеза
• 1-2 скилидки чесън
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на ивици и ги варим в кипяща подсолена вода до омекване. Отцеждаме, нарязваме ги по-дребно и оставяме да изстинат.
Прибавяме нарязаните на кубчета домати и нарязания на широки пръстенчета лук. Посоляваме и разбъркваме.
Разбиваме майонезата със счукания чесън и заливаме салатата с този сос. Поръсваме с наситнен копър или магданоз.
Ананасът има много и различни достойнства. Удивителните си лечебни свойства той дължи на комплекса от хранителни вещества, с които е богата цялата му мека част. Витамините, присъстващи в състава на ан...
От сладките напитки дебелеем повече, отколкото от тестените вкусотии, черният чай стимулира сърцето, картофите свалят кръвното. Кои храни са полезни и кои вредни? Мазнината-убиец Учените...
Разбира се, можем да се тъпчем с лекарства при най-малкото физическо неразположение или емоционален стрес, но по-добре, а и по-приятно е да заменим хапчетата с плодове, зеленчуци, месо или сладкиши, п...
Витамин А може да бъде токсичен, ако превишава 100 000 МЕ (международни единици) на ден, като този прием е продължил няколко месеца. Първите симптоми са повдигане, главоболие и мъгла пред очите. ...