Продукти: (за 4 порции)
• 4 неголеми скумрии
• 3 лимона
• 8-12 клонки магданоз
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. бяло вино
• 3 с.л. зехтин
• пресен босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, натриваме я с черен пипер и сол и я разпределяме върху 4 листа алуминиево фолио. Нарязваме на ситно босилека и чесъна и ги смесваме със зехтина, виното и сока от 1 лимон.
Нарязваме останалите лимони на кръгчета заедно с кората и пълним с тях рибите, като между лимоните слагаме магданозени клончета. Намазваме скумриите отвътре и отвън с чесновата смес, увиваме ги плътно във фолиото и печем 15-20 мин на грил или във фурна.
Използва се продълговат ориз, който се почиства и 1 препълнена ч.ч. от него се употребява за 1 ден. Измива се в 7 води, после за няколко часа се накисва. Сварява се по традиционния начин, не се използ...
Заболяванията на щитовидната жлеза създават много проблеми, най-вече сред представителките на нежния пол. Ето защо профилактиката чрез хранене е толкова „модерен” метод. Диета при хипотиреоза ...
Няма да сбъркате, ако ги използвате в домакинството, в грижите за здравето и красотата си. Сребърните прибори започват да блестят като нови, щом се оставят за няколко часа в алуминиева тенджера...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...