Диетични рецепти » Задушено месо с касис

 Задушено месо с касис

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г нетлъсто месо
• 1 ч.ч. касис
• 1 ч.ч. червено френско грозде
• 1 с.л. захар
• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. вода
• 1 с.л. нишесте или брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Прибавяме касиса и задушаваме 5 мин.

Претриваме френското грозде на пюре, смесваме със захарта и сипваме в тенджерата. Задушаваме 4-5 мин и добавяме брашното, размито в малко вода. Подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и задушаваме под капак 10-15 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

За ползата от зеления чай

Преди време зеленият чай се е смятал за екзотика. Сега той се намира във всеки магазин. Всички знаят, че този чай е полезен за здравето, но не всички знаят, че е незаменим за фигурата! Днес са извес...

Диета при пясък и камъни в бъбреците

Диетата е основен лечебен фактор при пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур. Лечебното хранене означава консумация на определени храни, приемане на повече течности и витамини, намалена сол, огран...

Хапче от броколи предпазва от рак на гърдата

Учени от Университета на Илинойс, Чикаго, заявяват, че е възможно един ден да се създаде “таблетка” от броколи, която да предпазва жените от рак на гърдата. Те са изолирали съставка, която естествено ...

Златният мустак – златен лек от саксията

Златният мустак (Callisia fragrans) е сред растенията, добили голяма популярност с лечебните си качества. Препаратите, приготвени от него, потискат патогенната флора в храносмилателния тракт, облекчав...

Начало