Диетични рецепти » Джинджифилът пази от рак на дебелото черво

 Джинджифилът пази от рак на дебелото черво

Джиндифилът редуцира риска от рак на дебелото черво, тъй като потиска възпалителните процеси в червата, става ясно от ново научно проучване. Изследванията досега многократно показват, че овладяването на хроничните възпалителни процеси в червата намалява риска от развитие на рак.
Екипът на проф. Сюзана Зик от Медицинския център на Мичиганския университет проследяват състоянието на 30 доброволци, които приемат по 2 грама екстракт от корен на джинджифил. Това количество се равнява на две супени лъжици настърган пресен корен на растението.
При анализа на данните преди и след приема на добавката изследователите намират 28% спад на възпалителните процеси.
За да се отправят препоръки за прием на джинджифил с профилактична цел срещу рак на дебелото черво обаче, самата проф. Сюзана Зик подчертава, че е необходимо по-мащабно проучване.

Автор: Ани Димитрова

Представяме Ви:

Не плашете кантара

Проста аритметика за тези, които искат да отслабнат 6 предупреждения Не бива да се сваля повече от 1 кг седмично. При бързо отслабване тялото ни губи не тлъстини, а първоначално течности,...

Вредните храни

Всичко, което заплашва нашето здраве, красота, добро разположение на духа и психическо равновесие, е бяло, жълто, черно, сладко, мазно, свръхкалорично. И ужасно вкусно! Знаем го добре, но въпреки непр...

Живовлекът избавя от девет болежки

Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на е...

Лечение с магданоз

Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...

Начало