Продукти:
• 3 мандарини
• 1 ч.ч. портокалов сок
• настърганата кора от 1 портокал
• 1 к.ч. +2 с.л. захар
• 2 с.л. нишесте
• 1 белтък
• 20 г желатин
Начин на приготвяне:
Слагаме настърганата портокалова кора в сока от портокали, сипваме 1 к.ч. захар и доливаме 2 ч.ч. вода. Слагаме сместа на огъня и щом заври, прибавяме нишестето, размито с малко вода. Варим 5-10 мин, прибавяме желатина, разтворен в малко топла вода, и разбъркваме, докато се стопи. Обелваме мандарините и ги разделяме на резенчета.
В чаши за крем карамел сипваме по малко от желиращия крем и разпределяме в тях резенчетата от мандарините. Заливаме ги с останалия крем и оставяме да желират. Разбиваме белтъка с останалата захар и го шприцоваме върху кремчетата.
Проста аритметика за тези, които искат да отслабнат 6 предупреждения Не бива да се сваля повече от 1 кг седмично. При бързо отслабване тялото ни губи не тлъстини, а първоначално течности,...
В растителния организъм, освен органичните вещества, каквито са белтъците, мазнините, захарите и др. участват още много други химични елементи под формата на неорганични вещества. Основните химични ел...
Шафранът се прави от тичинките на специале вид минзухар. За получаване на килограм от тази златна подправка са необходими 22 500 тичинки. Тази подправка е ценна не само заради изтънчения си вкус, но и...
За лечебни цели се използват плодовете, кората, цветовете и даже семената и листата на калината. Плодовете се събират през септември, кората – през ранната пролет, а цветовете – по време на растежа пр...