Продукти: (за 4 порции)
• 400 г дребни макарони
• 4 малки тиквички
• 3 домата
• 200 г царевица от консерва
• 3-4 с.л. зехтин
• черен пипер
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме.
Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги сипваме в сгорещената мазнина. Прибавяме доматите, посоляваме и задушаваме, докато доматеният сок се поизпари.
Сипваме зеленчука при макароните, прибавяме отцедената царевица, подправяме с черен пипер на вкус и разбъркваме.
В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ...
Диетолозите единодушно препоръчват консумацията на супа вечер като единствено ястие. Супата, която най-успешно изгаря мазнини и едновременно с това залъгва глада, е канадски патент. Тази супа, разрабо...
Белият имел е паразазитиращ върху различни дървета вечнозелен храст. Най-много се среща при тополите, брезите, върбите, ябълките и крушите. Дърветата с белия имел, разбира се, страдат от паразита, тъй...
Пчелното млечице е биологичноактивен продукт и има най-голяма хранителна стойност от пчелните продукти. От древни времена и сега този продукт се слави с чудодейните си качества. Добиването му е много ...