Диетични рецепти » Зеле с гъби

 Зеле с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г прясно зеле
• 400 г пресни гъби
• 2 корена от магданоз
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 3 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 1 щипка черен пипер
• диетична сол

Начин на приготвяне:

Нарясваме гъбите на парченца и ги задушаваме в малко вода. След 5-6 мин прибавяме нарязаното на ивички зеле и ситно нарязаните магданозени корени. Продължаваме да задушаваме.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Щом стане прозрачен, прибавяме брашното и също го позапържваме. Сипваме доматеното пюре, размито с малко вода, разбъркваме и слагаме запръжката в ястието.

Задушаваме на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Към края прибавяме дафиновия лист и посоляваме на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Червеното вино предпазва от кариес

Ежедневната консумация на чаша червено вино предпазва зъбите от кариес, твърдят италиански учени от университета в Павия. Полезното свойство на червеното вино идва от химикал, който блокира действието...

Убиваме апетита с храна

Какво ли не сме готови да направим, за да убием апетита - от гълтането на различни (често съмнителни) хапчета до хирургични операции, които намаляват обема на стомаха... А има много по-лесен начин. Пр...

Отслабваме с ГРЕЙПФРУТ

Грейпфрутите дават поразителни резултати, отнемайки 3 кг от теглото за седмица! Но само ако не ядете след 7 часа вечерта. Предварителни условия: • Забранява се употребата на всякакви алкох...

Празът прогонва токсините

Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...

Начало