Продукти: (за 4 порции)
• половин зелка /около 400 г/
• 1 парче червено цвекло /около 100-150 г/
• 2 ябълки
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. обелени и изпечени слънчогледови семки
• 3-4 стръка пресен естрагон
• 50 г течен мед
• сокът от 1 лимон
• 2 пъпки карамфил
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на широки ивици, попарваме го за 3-4 мин в кипяща вода и отцеждаме. Настъргваме обеленото цвекло, задушаваме го 2-3 мин в зехтина и оставяме да изстине.
Обелваме ябълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на тънки филийки. Прибавяме зелето, цвеклото и ситно нарязания естрагон. Посоляваме на вкус и заливаме салатата със смес от меда, лимоновия сок и счукания карамфил.
Без съмнение сте забелязали, че сред азиатките почти няма дебелани. Този очевиден факт се обяснява както със спазването на някои правила на древната китайска или японска медицина, така и с начина им н...
Диетата за хора, които водят пълноценен сексуален живот, се основава на всекидневно добро хранене, като е нужно да се поддържа необходимо равнище на захарта в кръвта. Научно е доказано, че при намаляв...
Две тpeти от населението на Земята смятат, че ако не започнат деня си с чашка димящо кафе, няма смисъл въобще да се събуждат. Ароматната напитка, позната още от древността, дължи името си на етиопск...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...