Продукти: (за 4 порции)
• 1 бяла ряпа
• 4-5 моркова
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. смлян кориандър
• магданоз, копър
• черен пипер
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ряпата, нарязваме я на кубчета и я задушаваме, докато поомекне, в малко количество подсолена вода.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом стане прозрачен, прибавяме нарязаните на кръгчета моркови и също ги позапържваме. Наливаме малко гореща вода или безсолен зеленчуков бульон и задушаваме, докато морковите поомекнат.
Прибавяме отцедената ряпа и подправяме с черен пипер и сол. Продължаваме да задушаваме на тих огън, докато зеленчуците омекнат напълно. Малко преди края прибавяме кориандъра, а готовото ястие поръсваме с наситнени магданоз и копър.
Според д-р Давид Елиа (Франция), алкохолът повишава риска от поява на рак на гърдата при жени, които провеждат хормонално лечение. Ефектът от него (чрез естроген и прогестерон) е осезателен през меноп...
От дълбока древност приписвали на мумийото вълшебни свойства. В Индия са лекували с него бронхит, камъни в пикочния мехур, воднянка, лишей и екзема. В Бирма са наричали мумийото час-тум (кръв от плани...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
През зимата и пролетта ние постоянно боледуваме - я грип ще ни налегне, я някоя настинка, кожата повяхва, косите ни се чупят и падат, и ние се превръщаме в пасивни заложници на тези болести. Но безнад...