Продукти:
• добре узрели, ароматни, сипкави пъпеши
• на 1 кг пюре от пъпеш – 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме пъпешите, нарязваме ги на парчета и ги пасираме на гладко пюре. Слагаме пюрето да се вари на умерен огън и щом водата поизври, сипваме захар в посочената пропорция.
Варим, докато мармаладът се сгъсти добре, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Разсипваме горещия мармалад в сухи бурканчета, покриваме ги с целофан и ги затваряме с капачки.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...