Продукти: на 800 г домати (обелени, почистени от семето и изстискани)
• 300 мл сок от лимони
• 700 г захар
• 1 ч.л. балсамов оцет
• 3 ампули течна ванилия
Начин на приготвяне:
Срязваме доматите наполовина, изстискваме ги като лимони и ги бланшираме 1-2 мин във вряща вода. После ги обелваме и ги нарязваме на кубчета.
Отделно загряваме на огъня лимоновия сок заедно със захарта. Варим, докато захарта се разтопи. Прибавяме доматите, възвираме и отстраняваме от огъня. Оставяме за една нощ в хладилника.
На следващия ден сипваме ванилията в сладкото и варим, докато сместа се сгъсти, като постоянно обираме пяната. Накрая при непрекъснато бъркане добавяме балсамовия оцет.
Сипваме готовото сладко в сухи бурканчета, запечатваме ги и ги обръщаме с капачките надолу за половин час.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...