Кулинарни рецепти » Мармалад от червени домати

 Мармалад от червени домати

Продукти:

• на 1 кг изчистени домати – 750 г захар
• индрише
• настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели домати, бланшираме ги във вряща вода, обелваме ги и ги пущаме в съд със студена вода, за да се охладят. После ги разрязваме напречно и с лъжичка почистваме семената.

Слагаме доматите в съда, в който ще варим мармалада, и прибавяме захарта (по 750 г на 1 кг домати). Варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Малко преди да свалим от огъня прибавяме няколко листа индрише и настъргана лимонова кора.

Разсипваме готовия мармалад в сухи стъклени бурканчета и затваряме добре.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало