Продукти:
• 3 кг пъпеш
• 350 г малини
• 1 лимон
• 800 г пудра захар
• 3-4 листенца индрише
Начин на приготвяне:
Настъргваме кората на лимона на ситно ренде. Обелваме пъпешите, изчистваме семената и ги нарязваме на парченца.
В съда, в който ще варим сладкото, слагаме захарта, 1 к.ч. вода, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Възвираме, прибавяме парченца пъпеш и варим на бавен огън 30 мин, като бъркаме непрекъснато.
Около 20 мин преди да свалим сладкото от огъня, прибавяме малините. Накрая слагаме листенцата индрише и сваляме от котлона. Оставяме да поизстине, сипваме в бурканчета и затваряме.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...