Кулинарни рецепти » Конфитюр от пъпеш и малини

 Конфитюр от пъпеш и малини

Продукти:

• 3 кг пъпеш
• 350 г малини
• 1 лимон
• 800 г пудра захар
• 3-4 листенца индрише

Начин на приготвяне:

Настъргваме кората на лимона на ситно ренде. Обелваме пъпешите, изчистваме семената и ги нарязваме на парченца.

В съда, в който ще варим сладкото, слагаме захарта, 1 к.ч. вода, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Възвираме, прибавяме парченца пъпеш и варим на бавен огън 30 мин, като бъркаме непрекъснато.

Около 20 мин преди да свалим сладкото от огъня, прибавяме малините. Накрая слагаме листенцата индрише и сваляме от котлона. Оставяме да поизстине, сипваме в бурканчета и затваряме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало