Продукти:
• 2 ч.ч. ориз
• 4 ч.ч. вода
• 2-3 карамфилчета
• 7-8 зърна черен пипер
• 250 г сварено филе от морска риба /охладено/
• 2 резена ананас
• 2 банана
• 1 лимон
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. каперси
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолената вода, така че да стане рохкав. Заедно с ориза варим и карамфила и черния пипер, които сме сложили в торбичка от марля. Щом оризът омекне, изваждаме подправките.
Накъсваме рибата на дребно и я прибавяме към ориза заедно с нарязаните на кръгчета банани и нарязания на кубчета ананас. Поръсваме с лимоновия сок и разбъркваме.
Нарязваме каперсите, объркваме ги с киселото мляко и заливаме ориза с тази смес. Оставяме ястието да отлежи няколко минути, преди да сервираме.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...