Кулинарни рецепти » Картофи с ябълки

 Картофи с ябълки

Продукти за 6 порции:

• 6 средно големи картофа
• 1 ч.л. канела
• 155 г захар
• 4 ябълки
• 1 к.ч. разтопено краве масло

Начин на приготвяне:

Печем картофите /най-добре червени/ върху пергаментова хартия около 1 час на 200°С, като внимаваме да не се разкашкат. След като изстинат, ги обелваме и нарязваме на филийки или кубчета.

Смесваме канелата и захарта. Нареждаме слой картофи в намаслена тавичка. Поръсваме с подправената захар и малко масло.

Обелваме ябълките, нарязваме ги на филийки и разстиламе върху картофите един ябълков пласт. Поръсваме с масло и захар и продължаваме да нареждаме картофи и ябълки до изчерпване на продуктите, като последният пласт трябва да е ябълков.

Заливаме с разтопено масло и покриваме с фолио. Печем 20 мин на 180°С, махаме фолиото и допичаме още 10-15 мин. Сервираме десерта топъл.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало