Кулинарни рецепти » Голеник

 Голеник

Продукти:

• 1 кг спанак
• 100 г ориз
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме спанака. Нарязваме го на дребно и го задушаваме в сгорещеното масло. Прибавяме ориза, посоляваме, сипваме малко топла вода и продължаваме да задушаваме, докато продуктите омекнат достатъчно. После сваляме от котлона и разбъркваме с яйцата.

Вземаме част от сместа и я разстиламе върху сач (или направо върху печката). Изпичаме от двете страни, като обръщаме с помощта на лопатка. Поднасяме голениците топли.

Автор: Димитрина Чакърова

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало