Продукти:
• 1 голям шаран
• 1 и 1/2 ч. ч. нишесте или брашно
• 1 к. ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 3 с. л. оцет
• 2 с. л. соев сос
• 1 ч. л. сол
• 1 с. л. джинджифил
• 1 с. л. вино
• 1 малка глава лук
• 1 ч. ч. гореща вода
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме шарана. От двете му страни по дължина правим по един разрез. Приготвяме смес от нишестето (брашно), малко сол и вода и с нея намазваме рибата.
Приготвяме сос от захарта, соевия сос, оцета, солта, виното, настъргания на ситно ренде лук, щипка нишесте (брашно) и малко сол.
Сгорещяваме олиото в дълбок тиган и пържим шарана от двете страни до златисто. След това намаляваме огъня и продължаваме да пържим, докато омекне месото на рибата.
Изваждаме шарана в чиния за сервираме и отново сгорещяваме олиото. Сипваме кисело-сладкия сос, доливаме останалата вода и оставяме да заври.
След като сосът се сгъсти, го изливаме върху рибата. Сервираме ястието горещо.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...