Продукти:
• 1 кг бамя
• 4-5 глави лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 2-3 домата
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме бамята от дръжките, попарваме я с подсолена гореща вода и я отцеждаме.
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина и малко вода до омекване, прибавяме брашното, червения пипер и ситно нарязаните домати.
След задушаването на доматите, наливаме малко топла вода и в получения сос изсипваме бамята. Посоляваме и варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина.
Накрая поръсваме ситно нарязания магданоз и подправяме с лимонов сок и черен пипер на вкус.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...