Продукти:
• 500-600 г кестени
• 1 к.ч. захар
• 1 пакетче краве масло
• шоколадови пръчици за гарниране
За крема:
• 100 г ситно смлени орехови ядки
• 1 пакетче краве масло
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 100 г пудра захар
• 2 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Внимателно цепваме кората на кестените /не трябва да засягаме вътрешната тънка обвивка/ и ги пущаме в кипяща вода. Варим ги десетина минути, изваждаме ги един по един и ги белим, докато са още топли. След това ги варим в малко вода заедно със захарта, докато омекнат. Пасираме сварените кестени с преса за картофи, смесваме ги с размекнатото масло и бъркаме, докато получим гладка смес.
Заливаме смлените орехови ядки с горещото мляко и рома и ги прибавяме към маслото за крема, което сме разбили на пяна заедно със захарта.
Върху алуминиево фолио с правоъгълна форма разстиламе пюрето от кестени. Отгоре намазваме крема. Завиваме руло, загъваме го във фолиото и го оставяме да се охлажда в хладилника.
След 3-4 часа изваждаме рулото от хладилника, нарязваме го със затоплен нож, поръсваме с шоколадови пръчици /или настърган шоколад/ и поднасяме.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...