Продукти:
• 500-600 г кестени
• 1 к.ч. захар
• 1 пакетче краве масло
• шоколадови пръчици за гарниране
За крема:
• 100 г ситно смлени орехови ядки
• 1 пакетче краве масло
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 100 г пудра захар
• 2 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Внимателно цепваме кората на кестените /не трябва да засягаме вътрешната тънка обвивка/ и ги пущаме в кипяща вода. Варим ги десетина минути, изваждаме ги един по един и ги белим, докато са още топли. След това ги варим в малко вода заедно със захарта, докато омекнат. Пасираме сварените кестени с преса за картофи, смесваме ги с размекнатото масло и бъркаме, докато получим гладка смес.
Заливаме смлените орехови ядки с горещото мляко и рома и ги прибавяме към маслото за крема, което сме разбили на пяна заедно със захарта.
Върху алуминиево фолио с правоъгълна форма разстиламе пюрето от кестени. Отгоре намазваме крема. Завиваме руло, загъваме го във фолиото и го оставяме да се охлажда в хладилника.
След 3-4 часа изваждаме рулото от хладилника, нарязваме го със затоплен нож, поръсваме с шоколадови пръчици /или настърган шоколад/ и поднасяме.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...