Продукти:
• 1 зелка
• 500 г руска салата
• 1 опаковка майонеза
• горчица, сол
Начин на приготвяне:
Избираме стегната зелка. Отрязваме откъм кочана капаче и издълбаваме част от вътрешността. Връзваме зелката с тънко платно и я сваряваме в подсолена вода, като внимаваме да запазим формата й.
Сваряваме отделно издълбаната вътрешност на зелката, накълцваме я на ситно и прибавяме към руската салата. Подправяме сместа с горчица или черен пипер и напълваме с нея зелката.
Слагаме зелката в подходяща чиния и я поливаме с майонеза. Около нея поставяме червени домати или камби, напълнени с руска салата, или варено цвекло, нарязано на ивици.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...