Продукти:
• 5 козуначени кифли или 500 г козунак
• 500 г ябълки
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. пудра захар
• половин пакетче канела
• 50 г краве масло
• 3 с.л. галета
• настъргана кора от лимон
Начин на приготвяне:
Кифлите и почистените и обелени ябълки се нарязват на тънки филийки и се нареждат на пластове в намазана с масло и поръсена с галета форма, като се ръсят с галетата, размесена с 2 с.л. пудра захар. Завършва се с пласт от кифли.
Така приготвеният пудинг се залива със смес от разбитите в останалата захар яйца, млякото и настърганата лимонова кора, поръсва се с останалата галета, изпържена в масло, и се пече в умерена фурна.
Пудингът се поднася поръсен със сироп или пудра захар.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...