Кулинарни рецепти » Зелена супа

 Зелена супа
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г спанак
• 2 марули
• 100 г грах
• 3 големи картофа
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 30 г брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. костен бульон
• 1-2 щипки захар
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото. Попарваме марулята, отцеждаме и я нарязваме на ситно. Прибавяме я към лука заедно с отцедения грах и задушаваме.

Правим светла запръжка от брашното и останалото масло, разреждаме с малко костен бульон и задушаваме.

Отделно сваряваме картофите и ги обелваме. Попарваме спанака и го пресоваме заедно с картофите и останалите зеленчуци.

Прибавяме запръжката, млякото и бульона. Подправяме с черен пипер, индийско орехче, захар и сол. Кипваме супата и поднасяме с изпържени хлебни кубчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало