Продукти: (за 4-5 порции)
• 400 г тиква
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. вода
• 1/2 ч.ч. ориз
• 4 с.л. краве масло
• сол, захар
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Почистваме тиквата, нарязваме я на кубчета и слагаме да се вари с много малко вода. Добавяме масло, захар, сол и задушаваме, като от време на време бъркаме, за да не загори.
Почистваме и измиваме ориза и го пускаме във вряща подсолена вода да се вари.
Кипваме млякото и към него прибавяме тиквата, сварения ориз, доливаме малко гореща вода, изчакваме да кипне отново и сваляме от огъня.
Сервираме супата с настърган кашкавал.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...