Продукти: (за 5 порции)
• 4 глави лук, нарязани на филийки
• 2 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. месен бульон
• 500 мл мляко
• 500 мл гореща вода
• 100 г настъргано бяло сирене
• 10 тънки филийки сухар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме лука в разтопеното масло. Щом поомекне, прибавяме брашното и също го запържваме. Наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и варим 5 мин. Наливаме водата и млякото и варим още 10 мин.
Разпределяме сухарите в чиниите за сервиране, поръсваме настърганото сирене и заливаме с горещата супа.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...