Продукти: (за 4 порции)
• 250 г гъби
• 50 г краве масло
• 2 с. л. брашно
• 3 ч. ч. прясно мляко
• 1 ч. ч. бульон
• 1-2 скилидки чесън
• 1 к. ч. бяло вино
• индийско орехче
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на тънки филийки и заедно със ситно нарязания чесън ги запържваме в сгорещеното масло. Заливаме с половината от бульона и варим, докато течността се изпари.
Прибавяме брашното, разбъркваме и наливаме на части млякото и остатъка от бульона. Варим супата около 15 мин, посоляваме на вкус, прибавяме виното и подправките и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...