Продукти: (за 4 порции)
• 250 г гъби
• 50 г краве масло
• 2 с. л. брашно
• 3 ч. ч. прясно мляко
• 1 ч. ч. бульон
• 1-2 скилидки чесън
• 1 к. ч. бяло вино
• индийско орехче
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на тънки филийки и заедно със ситно нарязания чесън ги запържваме в сгорещеното масло. Заливаме с половината от бульона и варим, докато течността се изпари.
Прибавяме брашното, разбъркваме и наливаме на части млякото и остатъка от бульона. Варим супата около 15 мин, посоляваме на вкус, прибавяме виното и подправките и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...