Продукти: (за 4 порции)
• 250 г гъби
• 50 г краве масло
• 2 с. л. брашно
• 3 ч. ч. прясно мляко
• 1 ч. ч. бульон
• 1-2 скилидки чесън
• 1 к. ч. бяло вино
• индийско орехче
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на тънки филийки и заедно със ситно нарязания чесън ги запържваме в сгорещеното масло. Заливаме с половината от бульона и варим, докато течността се изпари.
Прибавяме брашното, разбъркваме и наливаме на части млякото и остатъка от бульона. Варим супата около 15 мин, посоляваме на вкус, прибавяме виното и подправките и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...