Продукти:
• 1 кг ябълки
• сока на половин лимон
• 50 г бадеми
• 50 г стафиди
• 1 щипка канела
• 40 мл ром
• 100 г захар
• 4 яйца
• 100 г масло
• 1 ч.л. какао
• 100 г брашно
• 80 мл прясно мляко
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180 градуса. Почистваме ябълките от сърцевината и ги нарязваме на парченца. Напръскваме ги с лимонов сок, смесваме ги с бадемите, стафидите, канелата, рома и 2 с.л. захар. Намазваме формата за печене с мазнина и сипваме ябълковата маса.
Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме топлото масло с останалата захар и постепенно прибавяме жълтъците. Прибавяме лъжица по лъжица смесеното с какао брашно и млякото, като ги редуваме. Накрая прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Сипваме тестото върху ябълковата маса, изравняваме и печем 40 мин. Накрая поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...