Продукти:
• 1 език
• 2-3 скилидки чесън
• 50 г пушени гърди
• 1 с.л. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и с помощта на остър нож правим върху него надлъжни нарези, в които пъхаме ивички от чесъна и пушените гърди.
В малка тавичка слагаме мазнината, шпикования език и виното. Покриваме с алуминиево фолио и печем в умерена фурна.
Оставяме готовия език да изстине, след което го нарязваме на тънки филийки. Подреждаме в елипсовидна чиния и го украсяваме по желание.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...