Продукти:
• 500 мл бяло вино
• 250 мл портокалов ликьор
• 250 мл ябълков сок
• 200 мл газирана минерална вода
• 100 г захар
• 500 г добре узрели праскови
• половин лимон
• 4-5 с.л. малини /червени боровинки, цариградско грозде/
Начин на приготвяне:
Избираме праскови без мъх, т.нар. “нектарини”, измиваме ги добре, отстраняваме костилките и с помощта на къдраво ножче изрязваме от тях различни фигурки.
Слагаме фигурките в голям съд и наливаме содата, в която сме разтворили захарта, ликьора и ябълковия сок. Оставяме сместа да престои 1 час на хладно.
Прибавяме добре изстуденото вино и разпределяме коктейла в чаши за боле. Отгоре гарнираме с лимонови колелца и пресни малини.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...