Продукти:
· 350 г фетучини
· 150 г настърган пармезан
· 300 г гъста сметана
· бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фетучините в 1,2 л по-силно подсолена вода. Отцеждаме и ги оставяме на топло.
В голям тиган смесваме няколко лъжици от водата, в която е вряла пастата, със сметаната и пармезана кашкавал. Бъркаме интензивно на умерен котлон до получаване на гладък сос. Добавяме фетучините, поръсваме с прясно смлян бял пипер и сервираме веднага.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...