Кулинарни рецепти » Равиоли с маруля

 Равиоли с маруля

Продукти за тестото:

· 4 ч.ч. брашно
· 4 яйца

За плънката:

· средата на 1 къдрава маруля
· 250 г извара
· 1 с.л. зехтин
· 1 яйце
· 4-5 с.л. настърган пармезан
· 60 г краве масло
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното със 1 щипка сол. Правим в средата “кладенче” и изливаме вътре леко разбитите яйца. Прибавяме много малко топла вода и месим 15 мин - до получаването на гладко тесто.

Нарязваме марулята на тънки ивички, посоляваме и задушаваме в зехтина, докато омекне. Сваляме от огъня и оставяме да изстине. Прибавяме изварата и подправяме с черен пипер.

Разточваме тестото на тънка кора и изрязваме квадратчета или кръгове. Пълним ги с плънката, прегъваме краищата, прищипваме хубаво и ги намазваме с яйце, за да не се разтворят по време на варенето.

Възвираме голямо количество подсолена вода, пускаме равиолите и ги варим, докато изплуват. Заливаме ги с разтопеното масло и ги поръсваме с настъргания пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало