Продукти: (за 4 порции)
· 260 г талятели
· 100 г краве масло
· 75 г маково семе
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата в подсолена вряща вода, отцеждаме и я връщаме на топлия котлон. Слагаме повече от половината масло, посоляваме и бъркаме, докато маслото се разтопи.
Сгорещяваме останалото масло и на умерен котлон пържим 3-4 мин маковото семена. Разпределяме пастата в топли чинии и отгоре поливаме с изпържения мак.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...